Apteekki - toinen olohuoneeni

Lähdin ulkoiluttamaan itseäni. Tosin pakon sanelemana. Se kuuluisa apteekkireissu oli tehtävä. Taas. Yritin koko aamun saada fiilistä päälle, tsemppasin ja tsemppasin itseäni. Uni oli loppunut jo klo 5 aamulla ja väsy alkoi iskeä siinä vaiheessa kun odotin apteekin aukeamista.

Lopulta sain itseni ulos puoliltapäivin, olin suihkutellut kasvot, kädet ja jalat täyteen aurinkorasvaa, ja lähdin päättäväisesti hipsuttelemaan keskustaa kohti. Kävellessäni, tai no, ..

..nyt sana hukkui.., hetki..,

vielä hetki..,

rauhallisesti astellessani (löytyihän ne sanat), mietin mielessäni kuinka kolmevuotiaskin kävelisi lujempaa. Mutta en antanut ajatusten häiritä, katselin rauhassa kauniita pihoja, omenapuiden kukkaloistoa ja jatkoin matkaa omaan tahtiini.

Apteekki. Tuo toinen olohuoneeni. Tervehdin jo tutuksi tullutta farmaseuttia ja ei aikaakaan kun reppuni oli jälleen täytetty lääkkeillä. Olin eilen tilannut puhelimella ne lääkkeet, jotka on etukäteen tilattava, ja muut sain ihan normaalisti siinä hetkessä. Saatuani repun täyteen farmaseutti kysyi, tulisiko vielä jotain muuta? Mieleni teki sanoa, että yksi paketti terveyttä ja kunnon vesisade, jotta allergia helpottaisi ja henki taas kulkisi, kiitos, mutta maltoin mieleni. Hymyilin, sanoin että eiköhän näillä taas pärjää muutaman viikon, palaan asiaan kesäkuussa.

Olen paljon pohtinut käyntejäni apteekissa. Olen 40 vuotta ja olen viimeisen vuoden aikana tullut tutuiksi apteekin henkilökunnan kanssa. Siinä on jotain hienoa mutta samalla aika pelottavaa. Tuleeko minusta se mummo, joka vuosien päästä käy viikoittain asioimassa apteekissa, koska kasvot ja ihmiset ovat tuttuja? Voipi olla, sillä mitkään lääkkeeni eivät ole synkassa keskenään, kun yksi loppuu, muita on vielä jäljellä. Silti on lähdettävä hipsuttelemaan kohti apteekkia.

En kuitenkaan valita. Asun maassa, jossa saan ensiluokkaista hoitoa ja saan lääkkeeni aina niitä tarvitessani. Veroilla on syynsä. Ms-lääkkeeni maksaa 1230,32 € kuukaudessa. Minä maksan 1,52€ kuukaudessa. Ymmärrän, miksi se on tilattava erikseen. Kallista on. Fatiikkiin kokeilemani lääke on myös erikseen tilattava, mutta eri syystä. Se on erityislääke, joka apteekin on tilattava pakkaus kerrallaan. Kallishan tuokin on, vaikuttavuutta arvioin koko ajan. Hermosärkylääke löytyy hyllystä mutta saa minut vielä perikatoon. Kun listaan lisätään muut lääkkeet, odotan vuosikaton täyttymistä. Ja mietin, kuinka olenkaan  oppinut ymmärtämään kaikkia niitä, jotka hentoisella äänellään yrittävät kertoa meille, että eläke ei riitä. Mitä lääkkeitä he jättävät pois. Miten ruoka menee lääkekulujen edelle. Kallista on.

Mutta en valita. Lääkekattoa odottaessani mietin sitä, että toivottavasti fatiikkilääkkeeni alkaisi toimia. Saisin vähän lisää virtaa, saisin itseni useammin hipsuttelulenkeille ja parempaan kuntoon. Sillä tätä menoa lääkekuluni vain nousevat. Ja käyn kohta kahvilla tuttujen farmaseuttien kanssa.

Kirjoitin tämän muuten eräällä terassilla, kesästä, lämmöstä ja auringosta nauttien. Elämä on juuri nyt aika kivaa, täytyy tulla huomennakin nautiskelemaan. Toinen olut, kiitos!












Kommentit

  1. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

    Pieni johdanto itsestäni.
    Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

    Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
    Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai hoitavan liiketoiminnan laajentamiseen?
    Tarvitsetko lainan lomalle?
    Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
    Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

    Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
    Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

    Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

    Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

    VastaaPoista
  2. On todella hyvin, kun saa tarvittavia lääkkeitä ja hoitoa tarvittaessa. Ja että suurin osa lääkkeistä maksetaan, joten itselle ei jää paljoa maksettavaa. Itse ei tarvitse useasti käydä apteekissa, vain joskus hakemassa jotakin reseptilääkettä. https://www.linnanapteekki.fi/

    VastaaPoista
  3. Hyvä, että suurimmasta osasta lääkkeistä jää lopulta noin pieni osa maksettavaksi. Vaikka toki jos lääkkeitä on monia voi maksut nousta suuriksi yhdelle ihmiselle. Nykyäänhän monet lääkkeet saa käsittääkseni myös verkkoapteekin kautta, mikä varsinkin näin koronan aikaan on varmasti iso apu monelle.

    VastaaPoista
  4. Tuo on kyllä hyvä, että maksettavaa jää lopulta noinkin vähän. Itsellekin on apteekit tulleet tutuiksi lapsen sokeritaudin kautta. Maailma olisi kyllä aika erilainen paikka elää jos meillä ei olisi lääkkeitä joka lähtöön.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Thassos kutsuu! - matkavalmistelut ja fatiikki

Olet vielä niin nuori! - ajatuksia työstä ja työkyvyttömyydestä

Kelluen kuntoutustuelle