Avioero

Olen tänä keväänä ja kesänä aloittanut vaikka kuinka monta tekstiä. Olen pyöritellyt päässäni lukuisia aiheita ja teemoja. Jokainen niistä on jäänyt kesken, jokaisesta olisi niin paljon sanottavaa ja kirjoitettavaa. En ole osannut pukea sanoiksi sitä kaikkea, mitä tänä keväänä ja kesänä on tapahtunut. En nytkään tiedä, mihin tällä kirjoituksella päädyn, mutta jännitetään yhdessä.

Istun tällä hetkellä yksin kotimme parvekkeella. Siis yksin. Sen lisäksi, että tämä kevät piti sisällään pahenemisvaiheen, kodin tyhjentämisen putkistoremontin alta, väliaikaisen kodin etsimisen ja pakkaamisen ja uuden ms-lääkkeen aloittamisen, lukuisat labrat, testit ja lääkärikäynnit, väliaikaiseen kotiin muuttamisen ja sinne asettumisen,  hirvittävän stressin muistettavista ja tehtävistä asioista, päällimmäisenä  asiana mielessäni on tällä hetkellä se, että olemme päätyneet mieheni kanssa tilanteeseen, jossa minä palasin yksin kotiimme remontin jälkeen, ja hän muutti kuukausi sitten uuteen, omaan kotiin.

Avioero.
Pettymys. Itku. Huutoraivari. Hylkäys. Yksinäisyys. Pelko. Epäusko. Häpeä. Ikävä. Hämmennys. Tyhjyys. Siinä vain pieni osa tunteista, joita käyn läpi edelleen, päivittäin. Nimetön on tyhjä, olo on tyhjä. Juuri tänään katselin sormusten jättämiä jälkiä sormessani, kauanko ne siinä pysyvät? Kauanko kestää, että painaumat katoavat?

Olimme yhdessä pitkään. Kuusitoista vuotta ja rapiat päälle. Painaumat saattavat pysyä pitkäänkin. Niin sormessani kuin sielussanikin. Vaikeinta tässä on se, että en vieläkään usko tätä todeksi, en, vaikka asiaa on pyöritelty käytännössä koko kevät ja kulunut kesä. En vain usko, että tämä todella tapahtui. Tosin täytyy myöntää, että vasta nyt viimeisen kahden viikon aikana, tai oikeastaan tämän viikon aikana, olen vasta voinut keskittyä avioliiton loppumiseen ja sen mukanaan tuomiin tunteisiin. Olen hoitanut yksin, ystävien avustuksella, sekä väliaikaisen kodin tyhjentämisen että tilannut siivouksen, ja samaan aikaan tilannut oman kodin siivouksen ja järjestänyt oman kodin uudelleen sisustamisen. Kun avustajani sai eilen olohuoneen verhot silitettyä ja ripustettua totesin, että nyt on kaikki valmista. Olen kotona. (Yksin.)

Jumalalle kiitos viihdyn kotona, viihdyn yksin. Se ei ole minua koskaan ahdistanut tai pelottanut. Mutta se, kuinka herkillä olen, kuinka huomaan odottavani kello neljää ja ulko-oveen käymistä, se on vaikeaa. Puhelin ei soi niin kuin se on soinut kuusitoista vuotta ja kaupassa käydessä ei voi varmistaa toiselta, oliko voita jääkaapissa vai ei. Pienet asiat, pienet arjen toimet, tapahtumat ja jutustelut, niitä kaipaan, niiden puuttuminen on vaikeaa. On toki paljon muutakin, läheisyys ja rakkaus, pusut ja halaukset, mutta niitä en voi vielä ajatella. Se on liian vaikeaa, se saa kyyneleet valumaan. Uskoin loppuun asti meihin vaikka vaikeaa oli ollut jo pitkään.

 Onneksi minulla on oma perhe, ystävät ja rakkaat läheiset, jotka pysyvät ja tukevat. Vaikka olen nyt yksin parvekkeella, en koe olevani yksin. Olen selvinnyt paljosta ja selviän tästäkin. Kyllä ne painaumat, niin sormessa kuin sielussakin, ajan kanssa häviävät. Siihen on uskottava.


Kommentit

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Otan todella osaa ja hirveästi tsemppiä sinulle! Meilläkin on vielä eron jälkimainingit menossa tässä vielä kun yritetään selvittää asianajajan kanssa meidän omaisuuden jakoa, kun ei kahdestaan päästy sopuun. Mutta onneksi nyt on kuitenkin jo paljon parempi olo henkisesti ja pystyy siirtämään ajattelua muualle. Tuo on todella hyvä, että on hyvä tukiverkosto ympärillä.

    VastaaPoista
  4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. U hebt een lening nodig voor uw bedrijf, u hebt een snelle lening nodig voor het komende Nieuwjaar. voor persoonlijk gebruik? Ons aanbod biedt leningen met een lage rente van 3% .. Wilde u een lening afsluiten? Waarschijnlijk heeft een lokale bank u afgewezen? VERANTWOORDELIJK VOOR MEER INFORMATIE VIA: NeoGrowthsCredit@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Haluan jakaa upea todistukseni siitä, kuinka sain takaisin aviomieheni elämästäni takaisin, haluan kertoa maailman ihmisille, että verkossa on todellinen oikeinkirjanpitäjä ja että se on voimakas ja aito, Hänen nimensä on Baba Wale Wiseman, Hän auttoi äskettäin yhdistämään suhteeni aviomieheni kanssa, joka jätti minut. Kun otin yhteyttä Wisemaniin, hän antoi rakkausloitsun minulle, ja mieheni, joka sanoi, ettei hänellä ole mitään tekemistä kanssani, soitti minulle ja aloitti kerjäämisen. Jokaiselle, joka lukee tätä artikkelia ja tarvitsee apua, Wiseman voi tarjota myös kaikenlaista apua, kuten avioliiton ja parisuhteen yhdistäminen, kaikenlaisten sairauksien parantaminen, oikeudenkäynnit, raskausloitsu, olemme nyt erittäin tyytyväisiä itseemme. Wiseman saa hänet ymmärtämään, kuinka paljon rakastamme ja tarvitsemme toisiamme. Tämä mies on todellinen ja hyvä. Hän voi myös auttaa sinua korjaamaan rikkoutuneen suhteesi. Minulla oli mieheni takaisin! Se oli kuin ihme! Ei avioliittoneuvontaa ja meillä menee hyvin rakkauselämässämme. Ota yhteyttä tähän hienoon ihmiseen, jos sinulla on ongelmia pysyvän ratkaisun kanssa
    sähköpostitse: babaidadawiseman01@gmail.com
    WhatsApp: +2348136951551
    Viber: +2348136951551

    VastaaPoista
  7. Hei Tarvitsetko kiireellistä lainaa taloudellisten tarpeidesi ratkaisemiseksi? Tarjoamme lainoja välillä 2 000,00 - 50 000 000,00, olemme luotettavia, vahvoja, nopeita ja dynaamisia, ei luottotarkastusta ja tarjoamme 100% ulkomaisen lainatakauksen siirtojakson aikana. Myönsimme myös kaikki valuuttalainat 2 % korolla kaikille lainoille. Jos olet kiinnostunut, ota meihin yhteyttä tällä sähköpostilla: (bryanstefanloanfirm@gmail.com)   (bryanstefanloanfirm@outlook.com) tai WhatsApp: +919654763221

    VastaaPoista
  8. Tarvitsetko kiireellistä lainaa maksaaksesi velkojasi tai osakelainaa parantaaksesi liiketoimintaasi? Ovatko pankit ja muut rahoituslaitokset hylänneet sinut? Tarvitsetko lainojen yhdistämistä tai asuntolainaa? Älä etsi enää, sillä olemme täällä jättääksemme kaikki taloudelliset ongelmasi taaksemme. Ota yhteyttä sähköpostitse: jurgenstefanfinancialservice@gmail.com jurgenstefanfinancialservice@outlook.com Tai Whatsapp: +2348071917956 Nämä ovat Jurgen Stefan Financial Service. Tarjoamme lainoja kiinnostuneille kohtuullisella 3% korolla. Vaihe on 5 000,00 eurosta 350 000 000,00 euroon.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Thassos kutsuu! - matkavalmistelut ja fatiikki

Olet vielä niin nuori! - ajatuksia työstä ja työkyvyttömyydestä

Kelluen kuntoutustuelle