Kun särystä tuli normaali



Sehän on ihan normaalia. Käsiä särkee kuin olisi flunssa tulossa ja illalla makaan sohvalla jalat sojottaen ylöspäin seinää vasten, koska jalat nyt vain taas särkee. Taisin olla töissä liikaa jalkojen päällä. Työmatkatkin teen kävellen, lihakset on vain taas jumissa. Käsissä särky liikkuu, tänään särki eniten sormet ja ranteet, eilen kipu oli ylempänä. Muistan, kuinka viime viikolla nilkat oli välillä kuin turvoksissa ja kipeät, jalkapohjatkin ikäänkuin työntyivät ulospäin. Käveleminen oli vaikeaa. Jalat on myös samaan aikaan tosi voimattomat. Onneksi tänään särkyä on vain polvissa ja reisissä, täytyy muistaa töissä jatkaa venyttelyä. Jumit pitää saada auki. Ja se flunssa, ei se ole vieläkään alkanut vaikka joka paikkaa särkee. Mulla taitaa olla aika hyvä vastustuskyky. Ai, mutta särkylääkkeet on taas loppu. Täytyy huomenna muistaa käydä apteekissa. Buranaa pitää aina olla mukana, koska kun kivut alkaa, 800mg pitää saada heti hetulaan. Ja nyt, jo useamman viikon, kivut ovat olleet niin kovat, että Buranaa kuluu. Aika paljonkin. Ja päänsärky, se on taas pahentunut. Mutta se johtuu silmistä. Mulla on aina ollu silmäsärkyä. Täytyy taas muistaa varata aika silmälääkärille, tarviin taas uudet lasit.


Joku joskus sanoi jossain, että 3200mg/vrk särkylääkettä on vielä ihan ok. Kysyin sitä ihan lääkäriltäkin. Se on ihan ok. Se on nyt parina päivänä menny vähän yli mutta ei kai se haittaa. Pienet annokset kun ei auta. Ääh, kyllä tää kohta helpottaa. Flunssa vaan pukkaa päälle, vieläkin. Tulis nyt kunnolla kipeäksi niin voisi jäädä kotiin sairastamaan. No, Buranaa naamaan ja aamulla taas kohti juna-asemaa. Täähän on ihan normaalia.

Neurologi kuunteli mua ja teki tarkentavia kysymyksiä muun muassa kivuista. En ollut sitä koskaan tarkemmin ajatellut. Ne on vaan flunssaa, eikös? Se on pukannut päälle nyt useamman vuoden... Lähtiessäni vastaanotolta mulla oli ensimmäinen kunnon kipulääkeresepti repussa. Kuluneen vuoden aikana olen kokeillut useampaakin lääkettä ja usealla eri annostuksella. Nyt mulla on yksi vahvimmista markkinoilla olevista täsmähermokipulääkkeistä täydellä annostuksella. Tämä lääke auttaa, mutta rehellisesti, ei tarpeeksi. Säryistä on tullut normaalia. Nytkin särkee. Koko ajan. Voi olla, että hermokipuja ei saada koskaan kunnolla kuriin. Mutta iloitsen nyt tästäkin pienestä avusta. Ei ollut säryt flunssaa, ei.

Ja ai niin, ne silmät. Päänsärkyyn ei auta hermokipulääkkeet. Joten Buranalla mennään, edelleen.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Thassos kutsuu! - matkavalmistelut ja fatiikki

Kelluen kuntoutustuelle

Olet vielä niin nuori! - ajatuksia työstä ja työkyvyttömyydestä